ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Састанак представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја са делегацијом кинеске провинције Фуџијан

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја разговарали су данас са делегацијом кинеске провинције Фуџијан о могућностима сарадње у области образовања и размени студената у 2019. години.

Представници провинције Фуџијан и Универзитета Кванзхоу (Quanzhou) имали су током састанка прилику да се упознају са структуром и значајем Универзитета у Београду, који има статус институције од националног значаја, као и његовом позицијом на Шангајској листи.

Представници Кванзхоу Универзитета говорили су о активностима те образовне установе, која има 13.000 студента.

На састанку је оцењено и да је сарадња Народне Републике Кине и Републике Србије одлична и да је један од оквира за њу међународна платформа за сарадњу Кине и земаља Централне и Источне Европе – Механизма 16+1, под окриљем Иницијативе Појас – пут (Belt Road Initiative).

Састанку су присуствовали помоћници министра просвете, науке и технолошког развоја  Габријела Грујић и Саша Лазовић, као и саветница Татјана Цветковски.

Делегацију из Кине предводио је генерални директор Канцеларије за спољне послове Народне Владе провинције Фуџијан Ванг Тјенмин.

Loading