ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Састанак просветних инспектора

Помоћник министра за инспекцијске послове др Зоран Костић са сарадницима одржао је данас састанак са локалним, покрајинским и републичким просветним инспекторима за предшколско, основно, средње и високо образовање, као и за ученички и студентски стандард. У уводом делу скупа, присутнима се обратио и министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић.

Министар Вербић је истакао да је потребно унапредити рад просветне инспекције, што потврђује и формирање новог посебног Сектора за инспекцијске послове. Министар је нагласио да се развојем информационог система и е-инспекције може  унапредити рад просветних инспектора, али да је потребно појачати превентивно деловање инспекције.

Помоћник министра за инспекцијске послове др Зоран Костић навео је ће реформом просветне инспекције бити унапређен њен рад, што ће допринети општем циљу а то је унапређивање квалитета образовања.

Костић је представио приручник за инспекторе, у коме се на јасан начин дефинише садашња и будућа улога инспекције, структуира рад инспекције. Према плану рада Сектора, који је представио Костић, између осталог, до краја године потребно је урадити закон о инспекцијском надзору у области просвете. Поновни састанак свих инспектора заказан је пред почетак школске године, како би се планираним редовним надзорима школе предупредиле могуће неправилности у раду школа. На састанку се разговарало, између осталог, и о поступању инспектора у вршењу инспекцијског надзора у образовним установама.

Loading