ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Састанак са амбасадором НР Кине

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић, примио је данас амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга. Министар Вербић изразио је жељу да оствари сарадњу са кинеским колегама на тему образовања и образовних политика у НР Кини. Амбасадор Манчанг истакао је предности и мане образовног система НР Кине, посебно подвлачећи сличне проблеме са којима се сусрећу наше две земље када је у питању образовање. Такође амбасадор се захвалио и на пруженој могућности да се у нашој земљи учи кинески језик.

Подсећања ради у нашој земљи 17 наставника-волонтера из НР Кине реализује наставу у 31 школа у седам школских управа у Републици Србији: Београд, Зајечар, Ниш,  Крагујевац, Лесковац, Пожаревац и Ужице.

На основу Одлуке министра о распоређивању на рад кинеских наставника – волонтера, која је потписана 29. јула 2014. године и Допуне одлуке од 25. септембра 2014. године распређени су наставници – волонтери  на рад у 21 основну школу и 10 средњих школа.

Наставу из кинеског језика реализује 6 наставника у Београду, 3 наставника у Зајечару, по 2 наставника у Нишу, Лесковцу и Ужицу, по један наставник у  Крагујевцу и  Пожаревцу.

Обе старне сложиле су се да би било веома корисно да се интезивирају разговори у наредном периоду како би разменили стечена искуства.

Loading