ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Састанак са шефом делегације Европске Уније у Србији

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић састао се данас са шефом делегације Европске Уније у Србији , амбасадором Семом Фабрицием.

Министар Шарчевић је истакао да је усвајањем Закона о основама система образовања и васпитања и Закона о високом образовању направљена добра основа за квалитетније образовање као и да су тренутно четири нова Закона у парламенту која ће допринети ефикаснијем образовању у погледу стицања знања и вештина као и модернизовање образовних профила који су усклађени са техничко-технолошким развојем где ће уједно компанијама бити омогућено да запошљавају спретне, компетентне младе људе.

Он је најавио да ће се ускоро  пред Народном скупштином наћи и Закон о просветној инспекцији, Закон о уџбеницима као и Закон о националном оквиру квалификација.

Један од приоритета било је повезивање школства са привредом и тржиштем рада , урадили смо национални модел  дуалног образовања прилагођен структури привреде у Србији, рекао је Шарчевић.

Амбасадор Фабрици је нагласио да је Србија  започела свеобухватну реформу образовања кроз усвајање нових закона , и додао да је веома задовољан реализацијoм активности у оквиру секторске буџетске подршке која је обезбеђена споразумом  за реформу образовања потписаним у Бриселу.

Loading