ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Састанак Шарчевића и вршиоца дужности директора Академије пословних струковних студија Београд

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са Сашом Бованом вршиоцем дужности директора Академије пословних струковних студија Београд, високошколске установе која је  основана Одлуком Владе Републике Србије спајањем Београдске пословне школе – Високе школе струковних студија у Београду и Високе пословне школе струковних студија у Блацу.

Министар просвете је приликом састанка у Београдској пословној школи рекао да је ова Академија нова форма коју је прихватила и Конференција академија струковних студија Србије (КАССС).

Шарчевић је казао да је циљ да се нађе што комплетнији модел који ће се убудуће примењивати када је реч о организацији струковних школа.

Нови модели имају за циљ да се прекине са лошим навикама, да се прича окрене ка квалитету, да се ураде правилници који се односе на именовање у звања, да се појача веза са привредом и универзитетима, рекао је Шарчевић.

Он је навео и да је потребно заборавити на „механизме лаког студирања и брзог долажења до диплома“, као и да је циљ да сви токови новца приликом пословања високих школа буду видљиви.

Привремени савет преузео је данас и званично управљање Академијe пословних струковних студија.

Loading