ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Састанак у Нишу са СКОНУС-ом

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, помоћница министра проф. др Зорана Лужанин и посебни саветник др Милован Шуваков разговарали су данас у Нишу са новоизабраним председником Студентске конференције универзитета Србије Миланом Петковићем и представницима студената Универзитета у Нишу.

На одржаном састанку је разговарано о новом закону о студентском организовању као и о изради новог закона о високом образовању.

У начелу било је речи о праведнијем моделу финансирања за студенте, укидању „монопола“ на студијске предмете, о оснаживању рада инспекција, јер су студенти веома често сведоци неправилности у високом образовању, па како у високом образовању ради само три инспектора а то је недовољан број инспектора за све институције, студенти могу помоћи пријављиваљем нерегуларности.

Представници Министарства и СКОНУС-а, сложили су се да ће један део проблема са којим се сусрећу свршени студенти бити решен доношењем закона о националном оквиру квалификација и закона о регулисању професија, који су зацртани планом рада Владе Републике Србије за ову годину.

Loading