ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Савет Европе задовољан сарадњом са Министарством

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја  Владимир Џамић  разговарао је данас y Београду са шефом одељења за образовање Савета Европе Сјуром Берганом.

На састанку одржаном у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, шеф одељења за образовање СЕ изразио је задовољство сарадњом са Министарством просвете Србије, као и оним што се чини у области реформе високог образовања у Србији . Он је указао на значај етике у образовању и оценио да без ње нема квалитетног образовања.

Државни секретар Џамић подсетио је да је Национални савет за високо образовање раније усвојио Етички кодекс и додао да је то важан корак за унапређење високог образовања.

Он је казао да ће Србија за месец или два имати и потпуно нови систем акредитације.

Због квалитета образовања и унапређења академског интегритета покушавамо да унапредимо целу процедуру акредитације. Имаћемо ново Национално акредитационо тело са 17 чланова, казао је Владимир Џамић.

Он је рекао да се почетком априла очекује формирање и новог Националног савета за високо образовање, као и нове Комисије за акредитацију, а да се до краја године очекује усвајање Закона о финансирању високог образовања.

Владимир Џамић рекао је да се у марту очекује усвајање Закона о националном оквиру квалификација и да ће после 15 година Србија добити Национални оквир квалификација.

Данашњем састанку су присуствовале и државни секретар Ана Ланговић и помоћница министра за предшколско и основно образовање Весна Недељковић.

Loading