ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Савиндан обележен у допунским школама у иностранству

Ученици и наставници у допунским школама у иностранству у којима се образовно-васпитни рад одвија на српском језику обележили су приредбама и културно-уметничким програмом школску славу Свети Сава.

Образовно-васпитни рад српском језику у иностранству у школској 2022/23. години похађа 7686 ученика српске националности, a наставу остварује 97 наставника. Министарство просвете Републике Србије образовно-васпитни рад на српском језику за ученике српског порекла у иностранству организује у 16 држава – Немачкој, Швaјцарској, Француској, Италији, Словенији, Малти, Грчкој, Великој Британији, Краљевини Норвешкој, Краљевини Данској, Краљевини Белгији, Краљевини Холандији, Луксембургу, Јужноафричкој Републици, Краљевини Шпанији и Руској Федерацији.

У галерији фотографија можете погледати како су приредбе изгледале уз извођење рецитација, малих драмских комада, музичких интерпретација и народних игара. Осим приредби, одржани су и тематски часови посвећени Светом Сави, као и изложбе ликовних радова, а ученици су у сарадњи са наставницима писали и писма Светом Сави. Ученици из Франкфурта имали су заједнички „онлајн“ час са вршњацима из ОШ „Рада Миљаковић“ из Јагодине.

Loading