ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Седми министарски састанак Западнобалканске платформе из области образовања и обука

Министар просвете, науке и технолошког Младен Шарчевић предводио је делегацију Министарства на Седмом министарском састанку Западнобалконске платформе из области образовања и обука који је одржан у Бриселу од 25. до 26. јуна. Платформу, односно дијалог, је 2012. године покренула Европска комисија како би се додатно унапредила сарадња Европске уније са регионом Западног Балкана.

 Током састанка министри образовања Западног Балкана разговарали су о тренутном стању у области образовања, са посебним акцентом на квалитет високог образовања и реформе постигнуте у области стручног образовања.

 Министар Шарчевић је најавио да ће Република Србија радити на унапређењу квалитета образовања Срба који живе у државама Западног Балкана, као и да је отворен за даљи дијалог на ову тему. Посебно се осврнуо на мере подршке које Република Србија пружа у области образовања на језицима националних мањина и позвао друге државе да учине исто.

Током састанка указано је да би друге државе требало да следе пример Србије и да предузму кораке за пуноправно учешће у програму Еразмус+. Србија је похваљена за успешно привођење крају припрема за пуноправно учешћу у овом највећем програму ЕУ за подршку образовању и обукама.

Loading