ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Семинар професора француског језика

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је почетку Зимског универзитета за професоре француског језика у Србији у Основној школи ”Михаило Петровић Алас”.

У оквиру анализе недељне оптерећености ученика посебна пажња, између осталог, биће посвећена учењу страних језика, рекао је министар и пожелео успешан семинар професорима . ”Наш став је да би деца требало равноправно да уче два страна језика. А да бисмо то и омогућили морамо да дефинишемо радну недељу, да прецизно утврдимо шта ученике оптерећује, а шта релаксира“, поручио је Шарчевић. Он је поновио и став да је неопходно да се страни језици уче за сертификате, а не само за оцену. “Први пут у сарадњи са филолошким факултетима и дијаспором радимо и на сертификовању српског језика“, нагласио је министар.

Успешан рад професорима пожелела је амбасадорка Републике Француске у Републици Србији Кристин Моро. Она је истакла да је неопходно развити нове, интерактивне методе учења језика како би ђаци на најбољи начин усвојили знање. „ Кроз језик деца усвајају не само лингвистичка већ и интеркултурална знања, добијају на зрелости и способности да антиципирају и прате промене у друштву. Зато је важно унапредити предавачке методе“, поручила је Моро.

Семинар се одржава девету годину заредом, у организацији Удружења професора француског језика.

Loading