ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шид- улагање у установе образовања

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са председником општине Шид Предрагом Вуковићем о приоритетима реформе образовања, неопходности оптимизације школског простора и проблему образовања миграната.

Након састанка са представницима локалне самоуправе министар је присуствовао Активу директора основних и средњих школа Шида. Том приликом Шарчевић је говорио о  предузетим корацима реформе система образовања и изменама законског оквира које се ускоро очекују. Министар је истакао и важност дигитализације школа. „Волели бисмо да једна од ваших школа буде међу 200 оних у којима ће започети пројекта Е- просвете. Дигитализација ће нам  дати добар алат за контролу рада школа и квалитета наставе, али и омогућити да брзо интервенишемо, јер ће сигнализирати где су неопходне обуке наставника“, рекао је минисар Шарчевић

Током посете Шиду министар и помоћник министра за предшколско и основно образовање Весна Недељковић обишли су Основну школу ”Сремски фронт”. Реч је о школи у којој ће ускоро почети комплетна обнова. Вредност планираних радова преко 74 милиона динара без ПДВ-а, а обнова ће се одвијати посредством Канцеларије за управљање јавним улагањима. План обнове школе представила је директорка Весна Кузманац. Том приликом Кузманац  је истакла неопходност санације установе, али и чињеницу да  школа много улаже у неговање интеркултуралности, пре свега кроз изборне предмете словачки, русински и хрватски језик са елементима националне културе. „Улагање у образовање и установе образовања и васпитања у интересу је свих нас. Учинићемо све да унапредимо стање у школама“, поручио је министар Шарчевић.

 

 

 

Loading