ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Школе широм Србије обележавају „Дане Савета Европе“

Министарство просвете и школе широм Србије придружили су се и ове године иницијативи „Дани Савета Европе“, коју се обележава од 24. до 28. априла 2023. године.

Током Дана Савета Европе запослени у школама, у сарадњи са родитељима и ученицима, реализују низ различитих активности, као што су трибине, радионице, фото и литерарне конкурсе, ликовне изложбе и друге активности које доприносе развоју демократских вредности, толеранције, емпатије и мултикултуралности.

Обележавање Дана Савета Европе је у складу са дугогодишњом сарадњом Министарства просвете и Савета Европе са циљем подстицања квалитетног образовања за све, подржавања школа и локалних заједница у превенцији дискриминације и насиља кроз примену Референтног оквира компетенција за демократску културу.

Од 24 до 28. априла 2023. године, на интернет презентацији Министарства просвете представљамо активности школа поводом обележавања Дана Савета Европе.

 

Премијера представе ученика школа из Великог Градишта и Јагодине

На позив Министарства просвете, ученици и професори Средње школе „Милоје Васић“ из Великог Градишта и школе „11. мај“ из Јагодине прикључиће се  школама широм Србије у циљу обележавања Недеље Савета Европе.

Они ће премијерно извести представу „Лифт“ у 18 часова, 27.04.2023. у Културном центру у Великом Градишту.

Представа је настала сарадњом две школе у оквиру пројекта „Квалитетно образовање за све“. 

Поводом Дана Савета Европе низ догађаја у Угоститељско-туристичкој школи

Угоститељско-туристичка школа из Београда обележава Дане Савета Европе реализујући током недеље низ активности – обележавање Међународног дана књиге „Размењујмо књиге“, „Кафа с родитељима“ и „Дан отоворених врата“, које укључују ученике, родитеље и запослене.

Дани Савета Европе у ОШ „Радоје Домановић“ у Нишу

У сусрет обележавању иницијативе „Дани Савета Европе“, Основна школа „Радоје Домановић“ из Ниша реализовала је низ активности. Једна од многобројних носи назив „Дан демократске породице“. Ученици су током радионица развијали разне компетенције, поштовање различитости, развијање сарадње, ширење љубави и одговорности. У оквиру радионице „Крила демократских компетенција и вредности“  ученици седмог и осмог разреда представили су симболима вредносни систем који се негујуе у школи.

Loading