ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Смањује се број школа које су у штрајку

Према подацима из школских управа број школа који је у штрајку је смањен и износи 22 одсто, што је за два процента ниже у односу на петак 20. март. 2015. године.

Потпуна обустава наставе представља кршење Закона о штрајку и наставници су у обавези, с обзиром да је просветна делатност од општег значаја, да одржавају минимум процеса рада, односно часове у трајању од 30 минута.

Број школа које су у потпуности обуставиле рад, саопштићемо када директори и представници синдиката доставе детаљне податке о стању у свакој појединачној школи.

Напомињемо да ће, због бројних представки о притисцима представника синдиката на директоре и наставнике да наставе са штрајком или да потпуно обуставе рад, просветна инспекција проверавати све наводе.Министарство апелује на наставнике да се упознају са својим правима и обавезама и да уколико настављају штрајк то раде у законским оквирима. Подсећамо, да је потпуна обустава рада и спречавање другог лица да ради прекршај.Министарство, такође, апелује на школе да на прво место ставе интерес ученика, који трпе последице четворомесечног штрајка, већ трајно оштећени.

Loading