ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Спекулације о исељењу Основне школе „Стефан Немања“ у Београду потпуно неиситните

Поводом спекулација које су се појавиле у јавности о исељењу Основне школе „Стефан Немања“ у Београду, Министарство просвете саопштава следеће:

Допис којим се Министарство просвете обратило Основној школи „Стефан Немања“ и којим тражи да се школа изјасни да ли користи парцелу за образовно-васпитни рад, у функцији је израде Плана детаљне регулације који припрема Градска управа Града Београда.

Потпуно је нетачна поставка о томе да се било шта у погледу планирања и пројектовања кроз обухват Плана детаљне регулације ради на рачун умањења или било ког ревидирања капацитета и потенцијала којима располаже Основна школа „Стефан Немања“. Управо супротно, постоји потпуно извесна могућност, чак и препорука, да се створе плански и урбанистички услови да се капацитети школе осавремене и унапреде кроз сам План детаљне регулације.

Стога нема речи о уступању/продаји било ког дела парцеле који користи школа, нити ико у Министарству размишља о исељењу ове школе. Реч је о редовној административној процедури у оваквим ситуацијама. Неко је, очигледно, погрешно информисао родитеље и запослене и беспотребно их узнемирио.

Loading