ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Споразум о сарадњи са Британским саветом

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић  и директорка Британског савета за Србију и Западни Балкан Клер Сирс потписали су данас Споразум о сарадњи Министаства и Британског савета. Споразум обухвата сарадњу у следећим областима: реформа стручног образовања, кључне вештине и компетенције за живот, употреба технологије у образовању, предузетништво међу младима и предузетничко учење, настава и учење енглеског језика, међународна сарадња и међународни стандарди.

Споразум је потписан на отварању конференције Међународни дијалог о образовној политици- смањење дигиталног јаза на којој су учествовали  амбасадор Велике Британије у Републици Србији Денис Киф и министри образовања Црне Горе, Босне и Херцеговине и Македоније. ”Кроз дијалог и размену искустава може доћи до нових мера образовне политике које ће водити вишем степену знања и вештина ученика и студената потребних за учешће на дигиталном тржишту рада”, поручио је министар Шарчевић на отварању састанка.

Међународна конференција је увод у сајам ”Нове технологије у образовању 2017.”посвећен употреби информационо-комуникационих технологија на свим нивоима образовања, који ће четврти пут бити одржан у Београду од 9. до 11. фебруара.

Loading