ЋИРИЛИЦА | LATINICA

СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СРБИЈЕ И ЧЕШКЕ

У присуству председника Републике Србије и Републике Чешке, Томислава Николића и Милоша Земана, министар просвете, науке и технолошког развоја  Младен Шарчевић и министарка образовања, омладине и спорта Катерина Валхова потписали Споразум о сарадњи у области културе, образовања, науке, омладине и спорта.

Споразумом се Влада Републике Србије и Влада  Републике Чешке опредељују да јачају и развијају пријатељске односе између две државе и њихових народа, између осталог и кроз развијање успешне сарадње  у области културе, образовања, науке, омладине и спорта. Та сарадња ће се развијати на принципу реципроцитета и обостраног интереса. Две државе ће одржавати непосредне контакте између државних органа, институција и других организација и појединаца у областима културе, образовања, омладине и спорта.

Министар Шарчевић је у оквиру званичне посете Чешкој имао билатерални сусрет са министарком Валховом . На састанку је констатовано да је развијање успешне сарадње у области образовања од изузетног значаја за обе државе.

Loading