ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Споразум са Институтом за физику високих енергија Кинеске академије наука потписали Институт Винча и универзитети у Београду и Крагујевцу

Представници Института за нуклеарне науке Винча, Универзитета у Београду и Универзитета у Крагујевцу потписали су данас у Београду споразум о сарадњи са Институтом за физику високих енергија Кинеске академије наука.

Сарадња ће подразумевати све области наука од заједничког интереса као и размену наставног и научног особља и студената.

Са око 1.500 истраживача и 500 докторанада, Институт за физику високих енергија Кинеске академије наука из Пекинга је водећа кинеска институција у области физике са акцелераторима високих и ниских енергија, као  и центар мултидисциплинарних истраживања у области биомедицине, нанонаука и нано-технологија.

Овај Институт из Пекинга је и стратешки партнер Института Винча од 2016. године, када је потписан споразум о сарадњи.

Споразум су потписали в.д директора Института за нуклеарне науке Винча Златко Ракочевић, ректор Универзитета у Београду Иванка Поповић,  проректор за научно истраживачки рад Универзитета у Крагујевцу Мирослава Петровић Торгашев и директор Института за физику високих енергија Кинеске академије наука Ван Јифан  (Wang Yifang).

 

Loading