ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Србија и Кина потписале 12 споразума у области иновација

Представници Владе Србије и научних институција данас су на конференцији Kине и 17 земаља Централне и Источне Европе потписали 12 споразума о сарадњи.

Mинистар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, министар без портфеља за иновације и технолошки развој у Влади Србије Ненад Поповић и представник компаније Нет драгон вебсофт холдингс потписали су  Меморандум о разумевању када је реч о сарадњи у области развоја и промоције отворене иновационе платформе.

Потписан је и Меморандум о разумевању и сарадњи Института за међународну политику и привреду и Kинеске академије наука и технологија за развој. Такође, потписан је Меморандум о разумевању између Kинеске академије наука и технологија за развој и Универзитета у Новом Саду, као и Меморандум о разумевању за научно-истраживачку сарадњу Института техничких наука САНУ и Ласерског института Академије наука Шандонг.

На конференцији је потписан и Споразум о заједничком истраживању на дизајнирању испитивања модела болести и биомаркера за рану дијагнозу неуролошких поремећаја који ће реализовати Биолошки институт Академије наука Шандонг и Медицински факултет у Београду.

Централна лабораторија за молекуларно инжењерство провинције Шандонг и Институт техничких наука САНУ потписали су оквирни уговор о научно-техничкој сарадњи у области полимерних материјала и наноматеријала.

Представници Универзитета у Београду и ректор Ченгду универзитета за информационе технологије Су Ченгхуа потписали су Споразум о сарадњи између два универзитета. Такође, потписан је и Споразум о академској размени и сарадњи између Универзитета у Шангају и Универзитета у Београду.

На конференцији је потписан и Споразум између шангајског фармацеутског института Kинеске академија наука и Института за биолошка истраживања у области изучавања природних продуката и дизајнирању нових лекова.

Потписан је и Споразум о заједничкој лабораторији између БГРИММ Технолоџи груп, Универзитета у Београду, ХБИС Груп Србија Ирон & Стил, компаније Циђин Бор Kопер Бор и компаније РОНЛY Холдингс Лимитед.

Декларацију о глобалном екосистему иновација и предузетништва потписали су НТП Црна Гора, БиоСенс Институт из Новог Сада, Иновациони центар из Бањалуке, Бизнис инкубатор БИОС из Осијека, Бизнис инкубатор из Новог Сада, компанија Шангај Необаy Венчур капитал, Центар за предузетништво Универзитета у Миегну, Шангајски заједнички институт Ђао Тонг и Универзитет Пађађаран из Индонезије.

 

Loading