ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Срећна школска слава

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је свечаности поводом обележавања школске славе  Свети Сава у Основној школи ”Душан Дугалић” на Врачару.

Министар је честитао  свим ђацима и просветним радницима у Србији школску славу и поручио да ће ова година бити значајна за развој образовања у Србији, јер ће многе отворене теме бити решене кроз нове законе.  „Статус просветних радника мора се значајно унапредити. Мора се радити на враћању угледа професији, али не само кроз новац већ и кроз обуку и однос према њој“, поручио је министар.

Говорећи о спроведеној инклузији, Шарчевић је рекао да се није претерано водило рачуна да ли сва деца могу имати инклузиван приступ, те да Министарство покушава да направи нови модел, који ће омогућити да деца са сметњама у развоју могу бити у редовним, али и у специјализованим школама.

Менаџер Града Београда  рекао је да је школа ““Душан Дугалић““ посебно важна и подсетио да њу похађају деца са територије десет градских општина и три дома за незбринуту децу. Посетом школи на Савиндан, како каже, желели су да покажу да су сва деца једнака и да ово друштво мора да нађе начин да сву децу укључи да постану вредни чланови нашег друштва у складу са могућностима.

Госте су дочекали ученици традиционално са славским житом, а потом су рецитовали стихове посвећене Светом Сави. На крају програма школски хор је извео Химну Светом Сави. Обележавању школске славе присуствовали су и Весна Недељковић, помоћник министра за предшколско и основно образовање, Милан Недељковић, председник општине Врачар и  Тања Поповић, градски већник за образовање.

 

Loading