ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Средства за побољшање енергетске ефикасности Гимназије у Босилеграду

Уговор о додели развојне помоћи Републике Бугарске Гимназији у Босилеграду потписан је данас у просторијама Министарства просвете, науке и технолошког развоја у Београду.

Реч је о пројекту вредном 53.000 евра, а чији је циљ побољшање енергетске ефикасности школе.

Посебни саветник министра просвете, науке и технолошког развоја Александар Пајић оценио је данас да ће средства намењена побољшању енергетске ефикасности уједно допринети и побољшању квалитета рада Гимназије у Босилеграду.

Захваљујем се што Бугарска Влада и држава мисле и о развоју образовних установа у којима имамо поједина одељења у којима се образују деца бугарске националне мањине у Србији, рекао је он.

Пајић је подсетио и да Србија у области образовања има реформске законе и да је много тога урађено у гимназијском образовању, као и средњем стручном образовању.

Уговор о додели развојне помоћи Гимназији у Босилеграду данас су потписали амбасадор Републике Бугарске Радко Влајков и директор Гимназије у Босилеграду Владимир Григоров.

Амбасадор Радко Влајков оценио је постоји добра сарадња Србије и Бугарске, као и  заједничка брига две земље о образовању бугарске националне мањине у Србији.

Директор Гимназије у Босилеграду Владимир Григоров рекао је да та школа има 190 ученика у укупно 12 одељења.

Имамо 12 одељења укупно, односно у сваком разреду имамо по три одељења. По два одељења имамо са наставом на српском језику и по једно одељење са наставом на бугарском језику, навео је он.

Григоров је објаснио да је школа аплицирала за овај пројекат због немогућности да се обезбеди равномерно грејање у зимском периоду.

Радују се и ученици и професори. Очекујемо да следећу зиму дочекамо са новим прозорима и у топлим просторијама,  казао је он и захвалио Министарству просвете, науке и технолошког развоја и Републици Бугарској на помоћи и подршци.

Loading