ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Сремска Митровица: Отворене спортске игре младих

Више од 10.000 малишана из Сремске Митровице, Новог Сада, Руме, Шапца и Ирига присуствовало је данас у Сремској Митровици спектакуларној церемонији отварања Спортских игара младих за читав регион за 2018. годину. 

Отварању су присуствовали Милош Ковачевић, саветник министра у Министарству просвете науке и технолошког развоја,  Лазар Миркић, амбасадор БиХ у Србији, Здравко Марић, регионални председник Спортских игара младих, Дарко Станић, државни секретар за омладину у Министарству  омладине и спорта, Драган Јеремић, државни секретар у Министарству заштите животне средине, Жељко Танасковић и Урош Савић, испред Савеза за школски спорт Србије и многи други.

Милош Ковачевић је, у име Министарства просвете, науке и технолошког развоја, учесницима пожелео успешан наставак добре традиције и поручио ученицима да је веома важно да уз учење време посвете и спортским активностима.

Порука коју данас заједно шаљемо је олимпијска, важно је учествовати. Здравље деце, спорт као стил живота, дружење у игри и ширење осмеха и позитивне енергије у овим играма значе много више од победа на спортским теренима. Предивно је видети оволико деце, они су будућност и наши наследници, истакла је Ивана Јовановић, председница Спортских игара младих.

Идејни оснивач СИМ Здравко Марић, био је врло задовољан како је све прошло. Ово је први пут да се централно отварање за све три земље, Србију, Хрватску и БиХ одигра у Србији.

Loading