ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Српски студенти на универзитету који објављује Шангајску листу

Кинески Универзитет Ђао Тонг из Шангаја, који сваке године објављује најпрестижније рангирање светских високошколских установа, Шангајску листу, успоставиће сарадњу са универзитетима у Београду, Новом Саду и Нишу.

Потписивањем Споразума о сарадњи у области високог образовања, који је планиран за уторак, 4. децембар у Београду, студенти из Србије добиће прилику да похађају наставу на Универзитету Ђао Тонг, као и да њихове колеге из Кине знање стичу на студијским програмима на три српска универзитета.

Обострана размена студената, како је предвиђено, пре свега се односи на студијске програме основних и мастер студија из области математике, физике, пољопривреде и менаџмента, уз могућност проширивања сарадње и на друге академске области у будућности.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја потврдило је иницијативу за закључивање Споразума о сарадњи у области високог образовања између високошколских установа двеју држава, јер је циљ да се успостави и унапреди сарадња у области високог образовања између Републике Србије и Народне Републике Кине.

Универзитет Ђао Тонг у Шангају, основан 1896, један је од најпрестижнијих високошколских установа у Народној Републици Кини и високо је позициониран на светским ранг листама универзитета.

Тај универзитет спроводи академске програме и на енглеском језику, укључујући и заједничке студијске програме у сарадњи са еминентним универзитетима из Велике Британије и Сједињених Америчких Држава.

Loading