ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Стабилно стање у Установи Студентски центар „Београд“

У складу са испитним и наставним обавезама, многи студенати из свих делова наше земље и региона вратило се на факултете и у студентске домове у Београду. Према информацијама Завода за здравствену заштиту студената Београд, од повратка студената у студентске домове 15. маја текуће године до сада, потврђена су само три случаја инфекције вирусом COVID-19. Ови студенти нису имали симптоме болести при повратку у студентски дом, али су били у контакту са зараженим особама, што су накнадно сазнали.

Сва три потврђена случаја, добила су правовремену лекарску помоћ, док је двадесетак  студената, који су били у контакту са особама одмах изоловано и тестирано.

Свим станарима студентских домова прописано је обавезно праћење прописаних мера и препорука  надлежних органа, попут избегавања блиских контаката, редовног прања руку у складу са препорукама стручњака, коришћења „дезинфекционих баријера” за обућу, ношење маски, као и одржавања хигијене животног и радног простора.

Све детаљне препоруке студенти могу пронаћи на сајту Установе СЦ „Београд“, а у случају да примете повишену телесну температуру, суви кашаљ или посумњају на било који од симптома вируса COVID-19. Студенти се могу јавити лекарима Респираторне амбуланте Студентске поликлинике (Проте Матеје 29), а потом и управи свог студентског дома. Дежурни лекари Студентске поликлинике су доступни 24 часа дневно на броју телефона 063/359-284.

Loading