ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Штанд Центра за промоцију науке на Сајму књига посетили државна секретарка Гордана Предић и помоћник министра Никола Танић

У недељу, 23. октобра, на дан отварања 61. Међународног сајма књига, штанд Центра за промоцију науке посетили су Гордана Предић, државна секретарка у Министарству просвете, и Никола Танић, помоћник министра за основна истраживања и развој научноистраживачких кадрова у МПНТР.

На штанду су гости из Министарства разговарали о издаваштву научне заједнице у Србији са Немањом Ђорђевићем, директором Центра, и Иваном Умељићем, уредником Групе за издаваштво Центра за промоцију науке.

„Центар за промоцију науке излаже више од 860 публикација из области научног издаваштва, а на нашем штанду своје публикације представљају 124 научноистраживачке институције”, истакао је Немања Ђорђевић током разговора.

Штанд Центра за промоцију науке налази се на штанду у Хали 2а. Тема овогодишњег сајaмског наступа Центра за промоцију науке су ТРИ КУЛТУРЕ. Овим називом, као и дизајном и визуелним концептом, Центар покушава да укаже на једно од најсавременијих промишљања о данашњем односу науке, културе и друштва.

Током сајма, Центар ће представити и два своја нова издања: „Одравњивање“, прву филозофску расправу у форми стрипа икад објављену код нас, „Увод у објављивање научних публикација“, водич за докторанде, као и нови број часописа Елементи.

Loading