ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Стање и перспективе српске електроенергетике

Какво је стање српске електроенергетике и које су њене перспективе, тема је научног скупа „Стање и перспективе српске електроенергетике“, који је данас одржан у Српској академији наука и уметности. Како је у најави догађаја истакла САНУ, циљ скупа је отварање конструктивног дијалога експерата, омогућавања стварања визије дугорочног развоја и унапређивање комуникације између представника електропривреде, струке, државе и потрошача.

Учесници су дискутовали о стратегији развоја, контроли и коришћењу кључних ресурса, проблемима енергетске сигурности, економској и еколошкој одрживости, развоју тржишта и утицају европских интеграција, организационим и кадровским проблемима, проблемима управљања, ефикаснијем ангажовању домаће науке и струке и проблемима образовања енергетичара. Реномирани стручњаци размениће мишљење и о „паметним“ мрежама и софтверским решењима у електроенергетици.

Учесницима су се на отварању скупа обратити потпредседник САНУ Зоран Поповић, који је отворио скуп, министар рударства и енергетике Александар Антић, и у име Министарства просвете, науке и технолошког развоја државнии секретар Проф. др Владимир Поповић.

Loading