ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Стипендије „За жене у науци“ у Републици Србији за 2021. годину

Стипендије „За жене у науци“ биће додељене и овe годинe, а формирана је и Радна група која ће се бавити избором кандидаткиња.

Важно је да оснажимо и промовишемо жене истраживаче, које својом посвећеношћу, достигнућима и визијом доприносе напретку науке и друштва“, рекла је државни секретар Маријана Дукић Мијатовић.

Према њеним речима, и ове године овом наградом биће подржане жене научнице, како би се и даље усавршавале и бавиле науком у својој земљи.

Радна група формирана је у складу са протоколом о сарадњи закљученом између Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Комисије Републике Србије за сарадњу са Унеском (UNESCO) и компаније Лореал Балкан (L’Oréal Balkan).

На основу важећих критеријума програма дефинисаће се листа од десет најбољих кандидаткиња за ужи избор, а након тога ће бити предложене три кандидаткиње за доделу Националних стипендија „За жене у науци“ у 2021. години, две са завршеним докторским студијама и једна чије су докторске студије у току.

У Србији је програм националних стипендија „За жене у науци“ покренут 2010. године, а данас се спроводи у партнерству Л’Орéала Балкан, Националне комисије за UNESCO и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Loading