ЋИРИЛИЦА | LATINICA

СТРУЧНИ САСТАНАК МРЕЖЕ РЕАЛИЗАТОРА ОБУКЕ „НАСТАВНИЦИ КАО НОСИОЦИ КВАЛИТЕТНОГ ОБРАЗОВАЊА ЗА СВУ ДЕЦУ“

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са УНИЦЕФ-ом је организовало  стручни састанак мреже тренерица које реализују обуку „Наставници као носиоци квалитетног образовања за сву децу“ коју чине универзитетске професорке, наставнице, васпитачице и стручне сараднице са великим практичним искуством у области  инклузивног образовања. 

На састанку је анализиран квалитет реализације одржаних обука, представљене су доступне публикације на тему инклузивног образовања и разматран оквир новог модула обуке. У другом делу састанка разматрени су ефекти стручних скупова универзитетских наставника који су на тему инкузивног образовања организовани током 2016. и 2017. године на унапређивање студијских програма за будуће наставнике.

Обука „Наставници као носиоци квалитетног образовања за сву децу“, која је намењена васпитачима, наставницима, стручним сарадницима и осталим запосленима у образовним установама, настала је на основу програма обуке за инклузивно образовање који је развила Регионална канцеларија УНИЦЕФ-а из Женеве у сарадњи са Педагошким факултетом Универзитета у Цириху.  Обука се налази на листи програма од јавног интереса, а реализатор обуке је Филозофски факултет Универзитета у Нишу.

До сада је обуку похађало 703 учесника/ца- саветника/ца спољних сарадника/ца, стручних сарадника/ца из предшколских установа, основних и средњих школа, васпитача/ца и чланица Мреже подршке инклузивном образовању и просечне оцене по свим критеријумима који се односе на релевантност садржаја и употребљивост, компетентност водитељки и организација су врло високе (од 3,58 до 3,89 од могућих 4).

Loading