ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Стручни скуп о планирању и изградњи објеката предшколског васпитања и образовања

У оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, који Министарство просвете, науке и технолошког развоја реализује уз помоћ зајма Међународне банке за обнову и развој,  15. априла 2019. године у просторијама Грађевинског факултета Универзитета у Београду одржан је Стручни скуп са темом Планирање и изградња објеката намењених предшколском васпитању и образовању у Републици Србији“. На скупу су учествовали представници локалних самоуправа, предшколских установа и пројектанти из великог броја општина и градова Републике Србије.

Архитекта Јуре Котник, консултант Светске банке из Словеније презентовао је савремене тенденције из ове области и приказао различите могућности у процесу пројектовања установа за ове намене.

Скуп је истакао важност учествовања инвеститора у свим активностима од планирања, пројектовања, изградње и касније експлоатације објеката, а указано је и на кључне аспекте при примени новог правилника. Такође, учесници су упознати и са примерима добре праксе у изградњи објекта намењених предшколском васпитању и образовању у Републици Србији.

Loading