ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Стручни скуп за просветне инспекторе: „Инклузивно образовање од закона до праксе“

Група за социјалну инклузију Министарства просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Канцеларијом УНИЦЕФ-а за Србију организовали су стручни скуп за просветне инспекторе у Крагујевцу 5. и 6. јула 2016. године.
Циљеви реализације стручног скупа били су заједничко разумевање принципа, приступа и механизама инклузивног образовања и усаглашавање процедура рада просветних инспектора у домену инклузивног образовања и заштите од насиља и дискриминације кроз размену искустава.
Скуп је отворила Гордана Цветковић, руководитељка Групе за социјалну инклузију која је изразила задовољство великим одзивом учесника који имају веома важну улогу у спровођењу инклузивног образовања и подизања квалитета рада образовних установа. Просветни инспектори имали су прилику да се упознају и са досадашњим радом и планом Групе за социјалну инклузију и Групе за заштиту од насиља и дискриминације. Такође, имали су прилику да од својих колегиница Весне Дасукидис и Снежане Коњовић чују примере добре праксе рада просветних инспектора, али и да активно учествују у оквиру радионица и на тај начин дају конструктивне предлоге за унапређивање прописа и праксе за инклузивни приступ на свим нивоима образовања у Републици Србији.
Скуп у Крагујевцу представља почетак рада са просветним инспекторима на пољу унапређења инклузивног образовања и васпитања.
Учесници су изразили задовољство учешћем на скупу и изразили потребу за организовањем још оваквих скупова и обавезно заједничко учествовање са просветним саветницима. Следећи скуп најављен је у септембру.

Loading