ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Студенти се у великој мери пријављује за вакцинацију

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић посетиo je данас Студентску поликлинику у Београду, која је један од пунктова где се обавља вакцинација студената.

Министар је изјавио да се од понедељка од када је почела вакцинација у студентским домовима студенти у великој мери пријављују за вакцинацију и да то показује  висок степен њихове зрелости и одговорности.

Он је подсетио да се студенти у Београду могу, осим у Студентској поликлиници, вакцинисати и у студентским домовима „Студентски град“ и „Карабурма“.

Вакцинација се спроводи у складу са епидемиолошким мерама. Када је реч о Студентској поликлиници студенти долазе по групама од по шест у тачно одређено време, како би се избегле гужве“, казао је министар.

Он је навео да у Београду има укупно око 100.000 студената, а да су капацитети у студенским домовима у Беграду више од 10.000 места, као и да у њима тренутно борави око 6.000 студената.

Студентски домови, ни факултети нису место трансмисије вируса. Због тога дугујемо велику захвалности и студентима и професорима и ванаставном особљу. Позивам и апелујем на све грађане да се вакцинишу, јер је то једини сигуран начин да се победи вирус Корона“, рекао је Ружић.

Он је напоменуо да се вакцинација спроводи и студентским поликлиникама у Нишу, Новом Саду и Крагујевцу.

Директор Студентског центра Горан Минић рекао је да је вакцинација студената у студентским домовима само наставак раније започете кампање.

Идеја је да имунизација постане још доступнија студентској популацији, односно да они који желе да се вакцинишу не морају због тога да одлазе у домове здравља и друге медицинске установе“, навео је Минић.

Он је додао да су анкете показале да се велики број студената већ вакцинисао у родним местима.

Директорка Студентске поликлинике др Марија Обрадовић рекла је да према досадашњим анкетама преко 20 одсто студената жели да се вакцинише, а да се до сада вакцинисало нешто више од 1.000 студената.

 

 

Loading