ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Студентски кредити и стипендије Министарства убудуће преко Поштанске штедионице,  због преноса пословања отплата рата за студентске кредите одложена за три месеца

Министарство просвете обавештава ученике и студенте да ће у наредне три школске године банка партнер у послу исплате ученичких и студентских кредита и стипендија бити Банка Поштанска штедионица.

Министарство захваљује UniCredit Banci на досадашњој успешној сарадњи у претходних девет година.

Имајући у виду предстојећи процес преноса пословања између банака, Министарство је одлучило да свим корисницима кредита одложи отплату рата за три месеца, односно за рате које доспевају у новембру, децембру и јануару.

У периоду од 15. октобра 2023. године до 15. јануара 2024. године корисницима кредита неће бити обрачунавана ни редовна, ни затезна камата на доспеле обавезе за период мировања отплате.

Корисници студентских кредита који су у периоду отплате ће на кућну адресу добити инструкције Банке Поштанска штедионица (БПШ) о новом броју рачуна, који ће бити доступан од 15. јануара 2024. године.

Корисници кредита своје обавезе могу несметано извршавати преко постојећег рачуна Unicredit банке закључно са 13. октобром 2023. године, када ће бити угашен.

Више информација о новом партнеру можете наћи на адреси www.posted.co.rs или путем  Контакт центра БПШ Банке: 011/2020-292.

 

Loading