ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Студенту који је завршио два факултета биће понуђен посао у Фонду за иновациону делатност

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић покренуо је иницијативу да се студенту Немањи Аксићу (23) , који је у року завршио два факултета са високом оценом понуди посао у Фонду за иновациону делатност.

Шарчевић је данас током разговора са Аксићем поновио је да је циљ овог министарства и Владе Србије да млади, талентовани и стручни људи остану у Србији.

Он је рекао да би волео да што више младих људи добије шансу да покажу своја знања и стручност и најавио да ће Привредној комори и научним институтима и другим научним институцијама бити достављене листе оних који су остварили најбоље резултате током студија.

Немања Аксић из Бора је ове школске године уписао мастер студије на Хемијском факултету у Београду. Основне студије завршио је, истовремено, на Хемијском факултету  и Електро-техничком факултету у Београду. На оба факултета имао је просек изнад девет.

Аксић је и сарадник у Истраживачкој станици „Петница“ на програму хемија.

Он је рекао да је за њега додатна мотивација то што му је понуђен посао.

Ово видим као добру прилику, да останем у Србији и да се усавршавам, казао је Аксић и додао да га највише интересује област биоматеријала.

Loading