ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Све информације на једном месту

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић данас је отворио Информативни центар фондације Темпус у Београду у присуству директорке за иновацију, међународну сарадњу и спорт у Директорату Европске комисије за образовање и културу, Антоанете Ангелове-Крастеве.

Отварање информативног центра који на једном месту обједињује информације о образовним пројектима, мобилности студената и наставника, и темама у вези са каријерним вођењем представља још један од корака који воде унапређењу система образовања, рекао је Шарчевић и додао да кроз процес приближавања Европској унији и захваљујући настојањима Министарства, као и активностима Фондације Темпус која спроводи овај програм у нашој земљи, отвара се све више могућности за образовне установе да учествују у програму Еразмус+.

Инфо центар ће омогућити свим заинтересованим представницима школа, високошколских установа, омладинским и осталим установама и организацијама да на једном месту, без заказивања, добију све потребне информације у вези са образовањем у Србији и Европи, као и програмом Европске уније Еразмус +.

Све више могућности не постоји само за образовне институције , већ и за сваког појединца у образовном систему, те тако од ове године , поред размене студената и наставног особља високошколских установа имамо могућност за стручна усавршавања наставника у иностранству, а полако се отварају могућности и за ученике, рекао је министар Шарчевић.

Заинтересовани ће, између осталог, моћи да добију информације о могућностима за стипендирану мобилност (размене), волонтерске програме и омладинске размене, подршку у процесу пријављивања у вези са правилима програма Еразмус+ и CEEPUS и њиховим процедурама и сл. За оне који се интересују за највећи програм Европске уније – Еразмус +, у инфо центру ће моћи да чују опште информације о програму, процедурама, као и роковима за подношење пројектних пријава.

Појединци из свих сфера образовања ће у Инфо центру моћи да се информишу о активностима Фондације Темпус: конференцијама, семинарима, обукама, вебинарима, инфо данима итд. Заинтересовани за каријерно вођење и саветовање ће моћи да се упознају са неопходним ресурсима и добију информативни материјал из ове области, као и да се информишу о важним аспектима при избору занимања или упису школе/факултета.

 

 

Loading