ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Свечани дочек првака у Новом Саду уз поклоне Univerexportа

Помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитање Весна Недељковић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовали су свечаном пријему ђака првака у Основној школи „Душан Радовић“ у Новом Саду. Том приликом првацима су уручени поклон-пакети компаније „Univerexport“, која је и ове године обезбедила поклоне за све ђаке који крећу у први разред на територији Новог Сада.

Данас смо на правом месту, у граду који шири капацитете у школама, а пријем нове генерације ученика је најлепши тренутак за сваког просветног радника. Захваљујем се у име Министарства градоначелнику на добром раду управе и Фондацији „Univerexport“ на дивној акцији коју су посветили новосадским првацима – изјавила је Весна Недељковић.

Почетак школске године је један од најузбудљивијих дана за прваке, њихове родитеље и учитеље који примају нову генерацију, а свакако свечарски дан за целу државу. Одабрали смо ову школу јер је у њу уписано највише деце у први разред и то 253. Радује ме што компанија „Univerexport“ поново подржава све прваке у Новом Саду, а на тај начин показујe друштвену одговорност према граду у којем je основанa, рекао је градоначелник Новог Сада.

Најлепша вест је да ће Нови Сад имати 4068 уписаних првака, што је за 300 деце више него прошле године. То показује да град расте и драго ми је што имамо потребу да проширујемо капацитете“, нагласио је Вучевић и додао да је Град обезбедио за све ђаке “Прварицу“, као и остале видове подршке као што су повластице у јавном превозу, исхрани и боравку у образовним установама за поједине категорије.

Представница компаније „Univerexport“ Оливера Ћирковић изјавила је да та компанија у континуитету подржава локалну заједницу, као и да је основана посебна Фондација која се бави искључиво пројектима у областима образовања и спорта, а циљна група су деца.

Loading