ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Свечаност поводом дана општине у Лепосавићу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и директор Канцеларије за Косово и Метхију Марко Ђурић присуствовали су  данас свечности поводом дана општине Лепосавић.  

Шарчевић је том приликом рекао да ће истрајати у настојању да  Универзитет у Приштини са седиштем у Косовској Митровици ојача, да добије нову снагу и буде међународно препознатљив. Министар је нагласио и да ће да се подигне образовање на свим нивоима.

Влада Србије води бригу о образовању на Косову и Метохији и нема силе која то може променити. Све промене у образовању десиће се и у покрајини, рекао је Шарчевић.

Он је додао да је 20. октобар диван  дан за историју нашег народа, и да је њему и Ђурићу припала највећа част, да данас буду у Лепосавићу.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић подсетио је  да је 20. октобар дан када су  нам 1912. наши очеви, дедови и прадедови предали у руке српски барјак и да су нам у аманет оставили баштину која је више од тог светог барјака под којим су они крварили да бисмо ми били слободни.

Данас овде, 20. октобра, ми им поручујемо – никада нећете ући у Лепосавић и никада нећете од Срба и од српског народа и од државе Србије узети оно што је увек било његово, рекао је Ђурић.

Председник привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић рекао је да је Лепосавић поносан на све своје привреднике, спортисте, ученике, од којих свако даје допринос напретку општине.

Општина Лепосавић је доделила награде за најистакнутије појединце и студенте.

Loading