ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Светски конгрес предузетника

Помоћница министра за дуално и предузетничко образовање и васпитање Габријела Грујић учествовала је на Светском конгресу предузетника који је у организацији Међународног економског форума одржан у Загребу од 4. до 7. децембра.

У оквиру панел дискусије о нацрту текста „ Декларација о  улози предузетништва у глобалном развоју“ Габријела Грујић је представила досадашња постигнућа и изазове дуалног и предузетничког образовања у Републици Србији.

Учесници конгреса су појединци посвећени креирању платоформе у образовању у циљу промоције значаја, сврхе и културе предузетништва, развоја предузетничких компетенција као подршке квалитетном економском развоју и представљању предузетништва као незаменљиве полуге економског развоја и решавања актуелних проблема у свету.

Између осталог, дискутовало се и о глобалној и међународној сарадњи, о роботици, иновацијама, климатским променама као и о значају људи у економским процесима, и осталим темама које се односе и утичу на развој економије и човечанства у целини.

Овај конгрес придружује се и напорима за остварења Циљева одрживог развоја УН до 2030. године.

Loading