ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Позив за учешће у „Европској недељи програмирања“

Министарство просвете, науке и технолошког развоја позвало је све школе, ученике и наставнике да у недељи од 10. до 18. октобра 2015. године узму учешће у трећој по реду „Европској недељи програмирања“ (Europe Code Week).

Иницијатива за ову манифестацију потекла је од Европске комисије за Дигиталну агенду и Европског директората за образовање и културу, а у Србији од Друштва за информатику Србије.

Током Европске недеље програмирања у школама се могу организовати  радионице на којима ће наставници који се баве програмирањем обучавати ученике, колеге, родитеље. На иницијативу наставника, радионице могу водити и родитељи који познају програмирање. Скупови се могу организовати и у сарадњи са локалним предузећима, невладиним организацијама, заинтересованим грађанима. Такође, могу се организовати забавна такмичења, а све активности треба да приближе информационе технологије што ширем

кругу грађана и да укажу да је дигитална писменост неопходна у модерном друштву.

Више информација о Европској недељи програмирања може се  наћи на веб страни http://codeweek.eu/, док су упутства, материјали и ресурси за програмирање доступни на страни http://events.codeweek.eu/guide/. Планиране активности се пријављују на мапи догађаја у месту предвиђеном за Србију, а на интернет страници http://events.codeweek.eu.

Србија је прошле године по први пут учествовала у овој манифестацији и са 102 активности заузела је девето место на ранг листи учесника.

Loading