ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Телеком Србија донирао 20 информатичких кабинета

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и директор компаније Телеком Србија Предраг Ћулибрк уручили су данас  рачунарску и пратећу опрему за информатички кабинет Основној школи ”Карас Каролина” у Хоргошу. Тиме је почела  реализација пројекта ”Стварамо знање” коју Телком Србија спроводи у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Министар Шарчевић захвалио се Телкому Србија што је препознао важност опремања школа рачунарима и информатичком опремом и подсетио да од ове године петаци имају прилику да Информатику и рачунарство уче као обавезан предмет.

Информатика ће ученицима на креативан начин приближити свет програмирања, створити добру основу за касније образовање. Следеће године ћемо исто урадити са шестим разредом, и тако сукцесивно. Истовремено даћемо више простора за надарене за рачунарство у гимназијама, повећавати квоте на ИТ факултетима, вршити преквалификације. Све то има за циљ да код ученика развијемо дигиталне вештине како бисмо повећањем број ИТ стручњака ухватили корак са четвртом технолошком револуцијом. Како би и ученици шестог, седмог и осмог разреда имали прилику да унапреде информатичка знања припремамо бесплатне он лине обуке, које ће им помоћи да спремнији дођу до средњих школа, рекао је Шарчевић.

Основна школа у Хоргошу једна је од 20 школа којима је додељена донација Телекома Србија поводом обележавања 20 година постојања компаније.

Компанија Телеком Србија традиционално велику пажњу поклања образовњу, као једном од најбитнијих аспекта друштва у коме послује. У складу с тим, поводом обележавања 20 година постојања, одлучили смо да значајна средства усмеримо ка школству чиме настављамо са улагањем у унапређење нашег образовног система. Тиме нашим младим нараштајима пружамо подршку и обезбеђујемо квалитетније услове наставницима да на што иновативнији и креативнији начин пренесу знање, а ученицима да лакше уче и остварују изванредне резултате”, изјавио је Предраг Ћулибрк, генерални директор компаније Телеком Србија.

Школа ”Карас Каролина” једна је од 20 школа које су грађани одабрали током интернет гласања у којем је учествовало 40 школа предложених од стране Министарства.

Искористио био ову прилику да се у име читавог колектива захвалим компанији Телеком Србија и Министарству просвете, науке и технолошког развоја на томе што је наша школа укључена у наградни конкурс. Посебну захвалност дугујемо бројним грађанима који су гласовима одлучили да се баш нашој школи додели вредна донација која ће помоћи нашем наставном особљу у раду и нашим ученицима у савладавању школског градива”, рекао је Валентин Секерес, директор школе.

Осим школе у Хоргошу информатички кабинети донирали су и ОШ “Бранко Радичевић” из Савиног Села, ОШ „Жарко Зрењанин” из Избишта, ОШ „Никола Тесла” из Бачког Брестовца, ОШ „Жарко Зрењанин” из Апатина, ОШ „Бата Булић”из Петровца на Млави, ОШ „Никола Тесла” из Винче, ОШ „Стеван Сремац” из Борче, ОШ „Андра Савчић” из Ваљева, ОШ „Марија Јанковић“ из Кусића, ОШ „Велимир Маркићевић” из Мајданпека, ОШ „9.српских бригада” из Бољевца, ОШ „Ђура Јакшић” из Зајечара, ОШ „8.септембар“ из Пирота, ОШ „Доситеј Обрадовић” из Косовске Митровице, ОШ „Нада Матић” из Ужица, ОШ „Димитрије Туцовић” из Краљева, ОШ „Милинко Кушић” из Ивањице, ОШ „Свети Сава” из Баточине и ОШ „Вук Караџић” из Кнића.

Loading