ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Тим Економског факултета у Београду победио на такмичењу анализе студије случаја

Студенти Економског факултета у Београду победили су на такмичењу анализе студије случаја  које је организовала Лондонска школа економије (ЛСЕ).

Екипу су чинили студенти треће и друге године, који студирају на међународном програму Лондонске школе економије „Економија и финасије“, на Економском факултету у Београду – Алекса Антић капитен тима, Ксенија Ђикановић, Вељко Петровић и Матија Поповић. Они ће учестовати и на великом међународном такмичењу у изради студије случаја „UK International Case Competition“.

Такмичили смо се у решавању студије случаја мађарске компаније сокова ,, Simon Juice који су имали неочекиван раст током епидемије Ковид 19 због специфичног модела пословања. Од нас су тражили решење како да се одржи тај раст и након завршетка пандемије“, рекао је Алекса Антић.

Први део такмичења био је подељен у четири групе. Тим Економског факултета био најбољи у својој групи. У финале су ушле четири екипе, а две победичке  освојиле су новчану награду и прилику да представљају ЛСЕ на највећем такмичењу у решавању студија случајева у Великој Британији. На такмичењу које је одржано путем Зоом-а, учествовала су 33 тима студената који студирају на ЛСЕ или на неком од партнерских универзитета. Жири су чинили директори највећих консултантских кућа у Лондону.

 

Loading