ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Трећа регионална конференција просветних инспектора

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић отворио је Трећу регионалну конференцију просветних инспектора „Улога просветне инспекције у заштити права деце и ученика“, која се у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Мисије ОЕБС-а одржава у Београду.

Министар Вербић је, између осталог, навео да се развојем информационог система може унапредити рад просветне инспекције, која мора појачити превентивно деловање.

На конференцији која је прилика да инспектори из региона размене искуства, министар Вербић је похвалио рад Сектора за инспекцијске послове Министарства и учињене напоре на професионализацији и унапређивању рада.

„Приметно је да радимо нове ствари, иновирамо систем и настојимо да максимално искористимо наше инспекцијске капацитете“, рекао је министар Вербић.

Присутнима се обратио и Џонатан Мур, шеф Мисије ОЕБС-а у Босни и Херцеговини, који је навео да је ова конференцији део процеса јачања регионалне сарадње, као и Зоран Костић, помоћник министра за инспекцијске послове.

На конференцији учествују просветни инспектори из Србије, Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније.

Loading