ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Трећи анти-корупцијски час одржан у Нишу – Прекини ланац! Реци НЕ корупцији!

Више од 200 ученика завршних разреда и њихових професора из средњих школа са подручја Школске управе града Ниша присуствовало је Анти-корупцијском часу који је одржан 11. децембра 2019. године у Економској школи у Нишу.

О свим аспектима корупције, како да је препознају, коме да пријаве, као и превенцији од ове штетне друштвене појаве са ученицима и њиховим наставницима разговарали су тужиоци, полицајци и судије који се свакодневно боре против корупције, представници Агенције за борбу против корупције као и представници невладиних организација.

Овај, трећи по реду, едукативни час организован је у оквиру активности пројекта Превенција и борба против корупције који финансира Европска унија, а реализује се у сарадњи са Министарством правде Републике Србије и Републичким јавним тужилаштвом и део је кампање за подизање јавне свести о важности превенције и борбе против корупције.

Антикорупцијском часу присуствовали су и Драган Маринчић и Мирјана Влаховић из Министарства просвете, науке и технолошког развоја, начелник Школске управе Ниш Драган Гејо, директор Економске школе Драган Алексић и други.

Антикорупцијски часови одржани су у Краљеву, Новом Саду и Нишу, а наредни ће бити одржан 17. децембра 2019. у Пољопривредно-хемијској школи у Обреновцу.

Више информација о пројекту:
www.противкорупције.рс

Loading