ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Тубић на Сајму студентске стручне праксе у јавној управи

Помоћник министра просвете проф. др Бојан Тубић учествовао је данас на онлајн Сајму студентске стручне праксе у јавној управи 2022/2023, где је представио делокруг рада Министарства просвете.

„Овај сајам је одлична идеја. Стручна пракса је прилика да студенти стекну нова знања и вештине. На овај начин, биће спремнији за тржиште рада и послодавце, којима је потребан млад и стручан кадар“, рекао је Тубић.

Он је додао ће Министарство просвете организовати студентску стручну праксу за 11 студената, који ће на овај начин моћи да се упознају са делокругом рада министарства, надлежностима и пословима, унутрашњом организацијом, прописима, правима, дужностима и правилима етичког понашања запослених у министарству.

Такође, како је додао, студентска стручна пракса обухвата и део у којем студенти кроз практичан рад остварују пракса и стичу потребне вештине и знања.

«Студенти полазници похађају праксу у трајању до 80 часова, односно четири недеље по четири часа дневно, а добијају и потврду о обављеној стручној пракси, која обезбеђује одређени број ЕСПБ, у складу са прописима», рекао је Тубић.
На Сајму студентске стручне праксе, коју је организовало Министарство државне управе и локалне самоуправе, 56 органа јавне управе понудиће стручну праксу за готово 800 студената пет државних универзитета.

Loading