ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У Чачку одржана Промоција националног модела дуалног и предузетничког образовања

Помоћница министра за дуално и предузетничко образовање и васпитање Габријела Грујић говорила је у Чачку на „Промоцији националног модела дуалног и предузетничког образовања“ која је одржана у просторијама Музичке школе „Др Војислав Вучковић“ 11. јуна 2019. године

Тим министарства је промишљао како треба да изгледа платформа образовања која ће да одговори адекватно на потребе компанија у 21. веку и креирао је платформу која ће младе учинити запошљивим одмах након образовања, рекла је она.

Према њеним речима, знање вреди ако постоји вештина управљања знањима, а та вештина се стиче у реалном радном окружењу.

Оно што је најважније од свега је то што вам дуално образовање даје могућност избора. Порука дуалног модела образовања је ‘ја знам шта радим‘“, рекла је Грујић.

Догађају су присуствовали представници школа, међу којима су ученици средњих школа, представници Привредне комoре Србије, локалне самоуправе и представници компанија из Моравичког округа.

На отварању скупа, присутнима су се обратили и  градоначелник града Чачка Милун Тодоровић и представница Регионалне привредне коморе Чачак Горана Танасковић.

На скупу који је организовало Министарство просвете, науке и технолошког развоја, представљени су и правилници, стандарди каријерног вођења и саветовања и Национални оквир квалификација.

Loading