ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У Центру за биоинжењеринг Факултета инжењерских наука у Kрагујевцу израђују заштитне визире намењене здравственим радницима

Научници, инжењери  и истраживачи у Центру за биоинжењеринг Факултета инжењерских наука Универзитета у Kрагујевцу израђују  заштитне визире намењене здравственим радницима који су директно у контакту са пацијентима зараженим корона вирусом.

Визири се поклањају медицинском особљу не само у Kрагујевцу већ и у свим местима где се јавила потреба широм наше земље. Тим чини петнаест људи који свакодневно склапају заштитне визире.

Визири се могу користити више пута, потребно је само да се дезинфикују када се након употребе скину.

У саопштењу Универзитета у Крагујевцу се наводи да је то  допринос Центра у спречавању ширења корона вируса међу зедравстевним радницима и помоћ у борби против епидемије.

Запослени у Центру за биоинжењеринг у Kрагујевцу контактирали су и приватне фирме које се баве индустријском производњом и које могу лако да израде алате за прављење тих визира, тиме би се повећала њихова израда и на више хиљада на дневном нивоу.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је снажно подржало ову изузетно добру иницијативу наших истраживача из Центра за биоинжењеринг Факултета инжењерских наука. То ћемо наставити да радимо и у наредном периоду, како у овом случају, тако и код свих добрих идеја које могу дати допринос у борби са изазовом пред којим се налази цело наше друштво,  рекао је проф. др Владимир Поповић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

Loading