ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У Дому ученика средњих школа „Патријарх Павле“ смештено 345 грађана

Пре неколико дана Дом ученика средњих школа  „Патријарх Павле“  у Београду  претворен је у изолацију за наше грађане који су дошли летовима из Париза и са Kипра. Министарство просвете, науке и технолошког развоја организовало је све да се Дом ученика претвори у сигурни дом са квалитетном исхраном  за наше грађане, који су допутовали из иностранства.  

Директор дома ученика, Саша Роквић каже да су људима који су смештени укупно њих 345,  дан након доласка, представници Градског завода за јавно здравље и из Института за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ узели узорке за тестирање на корона вирус. Сада се чекају резултати.

Просторије где бораве људи који су у изолацији , као и ходници, већ су два пута дезинфиковани од стране Завода за биоциде и медицинску екологију.

На самом улазу у дом, корисници  који су у изолацији су добили сва заштитна средства која су им неопходна, Такође, добијају три оброка дневно, а наши волонтери им набављају све што им је неопходно из продавница и апотека.  Путем разгласа их обавештавамо о свим актуелним стварима која се дешавају – каже Роквић и додаје да су грађани који су смештени у Дому веома диспилоновани и схватају озбиљност целе ситуације.

Сада је право време, како каже Роквић,  да покажемо колико смо сложни и колико можемо да помогнемо у циљу спречавања ширења корона вируса.

Сви ми који смо запослени у дому, уједињени смо у томе да сада треба да помогнемо колико год да можемо и да ставимо нашу установу на располагање државним органима – каже Роквић. 

Loading