ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У фокусу Владе побољшање материјалног положаја наставног особља

Вучевић је на састанку истакао да је Влада Србије у фокус ставила побољшање материјалног положаја наставног особља, коме ће од 1. јануара плате бити повећане 12 одсто, док ће плате за ненаставно особље бити веће осам одсто, као и осталим запосленима у јавном сектору.

Премијер је предочио да ће повећање плата наставног особља у односу на остале запослене у јавном сектору бити веће 50 одсто, што ће допринети томе да почетна плата у просвети износи 94 одсто просечне зараде у Србији.

Он је указао на то да ће Влада Србије у наредном периоду тежити изједначавању почетне плате у просвети са просечном зарадом у Србији, што је један од захтева синдиката просвете.

Вучевић је навео и да је испуњен највећи број захтева синдиката просвете, који су дефинисани Протоколом који је потписан прошле године.

На састанку, коме су присуствовали и министарка просвете Славица Ђукић Дејановић и државни секретар Министарства финансија Саша Стевановић, постигнут је договор о томе да се наставе разговори о побољшању материјалног положаја запослених.

Такође, договорено је да Влада Србије и синдикати просвете заједнички раде на доношењу стратешког документа о унапређењу стања у области просвете.

Loading