ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У Народном позоришту у Београду одржана Светосавска академија

Свечана академија поводом школске славе Светог Саве одржана је вечерас у Народном позоришту у Београду. Светосавску академију отворио је министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

Обраћајући се присутнима, министар Шарчевић је рекао да је пут развоја дуг, али да смо најзад кренули тим правцем и што је најважније схватили да морамо имати боље образовање које ће бити у служби бољитка живота сваког житеља наше Србије.

Да може да нас види Свети Сава, а може, видео би да је Србија јача и паметнија, да се и садa, као пре много векова, угледа на најбоље, да се труди да их сустигне и престигне. Данас, мили просветитељу, видиш да се трудимо, да силовито крећемо напред, да мењамо Србију у којој живимо да знање буде најважнија реч поред љубави. Знање за све, за развој земље, за лични успех и срећу, за велики углед наших људи и самопоуздање, које нам је толико потребно, рекао је министар.

Такође, Шарчевић је истакао да Министарство просвете много ради, да је за мало времена много тога започето, и да неће стати док школе, наставници, професори, директори и декани не буду најбоље мотивисани и обучени да раде по најбољим светским моделима.

Да се наша економија оснажи, да би образовани, млади људи схватили да је лепо живети у својој Србији, јер је у њој најлепше стварати, најлепше сањати, поручио је министар.

Светосавској академији присуствовали су министри у Влади Републике Србије, бројни државни званичници, представници дипломатског кора, верских заједница, образовних институција, просветни радници и ученици.

Loading