ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У новој буџетској линији биће обезбеђена средства за одобрена буџетска места на мастер програмима

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије у новој буџетској линији уплатиће средства универзитетима за одобрена буџетска места на мастер програмима.

Студентима који су у школској години 2018/2019 уписали мастер студије на нивоу универзитета на буџету, а који су већ уплатили школарину, тај новац биће враћен почетком 2019. године.

Квалитетно високо образовање је један од приоритета Министарства просвете, науке и технолошког развоја, због чега се интензивно ради на реформи те области. У претходном периоду била су одобравана и финансирана додатна буџетска места на ИТ смеровима на високошколским установама. Министарство ће наставити са овом праксом и наредне године и предлагаће буџетско финансирање за студије које су у складу са потребама тржишта рада.

Имајући у виду значај високог образовања претходна администрација МПНТР сагласила се са повећањем квота на одређеним смеровима, али до сада није било техничких могућности да се обезбеди финансирање буџетских места на мастер програмима на нивоу универзитета.

Министарство ће испунити све обавезе према студентима и високошколским установама.

Loading