ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У ОШ „Бановић Страхиња“ одржан Параолимпијски спортски дан

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић рекао је данас у ОШ “Бановић Страхиња“ на Чукарици да је веома важно што се већ седам година одржава манифестација Параолимпијски спортски дан која промовише спорт и дружење ученика са параолимпијцима Србије.

Он је на отварању ове спортске и хуманитарне манифестације подсетио на успехе параолимпијаца који су Србији донели доста медаља и изразио очекивање да ће то чинити и даље.

Влада Србије озбиљно ради свој посао. Држава Србија напредује у сваком погледу, где год се појавимо и у спорту и сада у образовању смо запажени, казао је он и додао да је Србија идуће седмице домаћин великог министарског састанка који се одржава у Паризу.

Шарчевић је навео да је један од његових циљева да се врати сјај високом образовању Србије и да се повећа број страних студената у Србији.

Директорка ОШ „Бановић Страхиња“ Татјана Васовић Новосел рекла је да чланови Параолимпијског тима Србије нижући успехе најбоље представљају своју земљу, као и да су показали да се свет мења великом упорношћу и жељом.

Доказали су, најпре себи и свима нама да се трудом и радом може постићи баш све…Ми верујемо у речи великог Нелсона Менделе да је образовање најмоћније оружје које можемо употребити да мењамо свет, рекла је она и пожелела свима добродошлицу у ОШ „Бановић Страхиња“ која данас слави дан школе.

Овогодишњи Параолимпијски дан одржава се под паролом „Само заједно можемо све“.
У Србији се Параолимпијски спортски дан одржава од 2011. године.

Данашњој манифестацији присуствовали су и министар за заштиту животне средине Горан Триван и чланови Параолимпијског комитета Србије.

Loading