ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У ОШ ,,Иван Гундулић“ у Новом Саду одржан свечани пријем првака

Помоћница министра просвете за основно образовање и васпитање Весна Недељковић присуствовала је данас свечаном пријему ученика у први  разред у ОШ ,,Иван Гундулић“, у насељу Подбара у Новом Саду.

Том приликом првацима су уручени поклон пакети Фондације Универекспорт, која већ трећу годину за редом у сарадњи са Градом и Министарством просвете реализује ту друштвено одговорну акцију која обухвата све новосадске ђаке прваке.

Весна Недељковић похвалила је резултате школе “Иван Гундулић“ која је укључена у пројекат “Предузетништво“.

Били смо на Ченеју и одушевљени смо органском баштом, те настављамо са подршком том пројекту, и у овој, и у другим школама. Прваке чекају промене наставног плана и програма, али најважније је да ће просветни радници дати све од себе да они заволе школу, истакла је Недељковић.

Градоначелник Новог Сада  Милош Вучевић је током пријема ученика рекао да је најлепша вест да ће ове године у школске клупе у Новом Саду сести 232 ђака више него прошле године.

Прошле године смо имали 3.756 ђака, ове године 3.988.То је најбоља потврда да Нови Сад живи, дише и расте. То је најбоља гаранција за извесну будућност, казао је он и најавио  даља улагања у школство.

После 52 године време је да проширимо ову зграду. Израда пројекта је у току. Имамо у плану нешто слично и за још неке школе у граду, рекао је Вучевић.

Свим првацима ове школе после свечаног пријема уручен je поклон пакет Фондације Универекспорт. Пакети ће бити обезбеђени за све ђаке из Новог Сада и околине који ове године крећу у први разред,

Loading